Tip na chlapskou večeři: Chilli con carne

Vaření a recepty 12. listopadu 2013

Máte doma masožravce, co vaše pokusy o zeleninové pokrmy zpupně odmítá? Zkuste mu pro tentokrát naservírovat klasické jídlo amerického Texasu.

Potřebujete:

  • vepřové maso 400 gramů (plecko)
  • cibuli 2 kusy
  • česnek 4 stroužky
  • olej slunečnicový 4 lžíce
  • fazole červené 2 konzervy
  • rajčata 1 konzervu (loupaná, velká konzerva)
  • papriku zelenou 1 kus
  • feferonky (podle chuti)
  • sůl
  • papriku mletou (sladká)
  • vodu 0,3 decilitrů

Postup:

Postup přípravy je popsán s použitím speciálního robotu Thermomix.

  1. Maso nakrájejte na kostky, osolte a okořeňte červenou paprikou.

  2. Do TM vložte na čtvrtky nakrájené cibule a česnek, sekejte R6, 5''. Vyndejte, odložte.

  3. Vložte očištěnou, jader zbavenou papriku, sekejte R5, 5''. Vyndejte, odložte.

  4. Přilijte olej, vložte nakrájenou cibuli a česnek a restujte R1, "tlačítko se symbolem šipky", Varoma, 4'. Pak přidejte maso a restujte R1, "tlačítko se symbolem šipky", 3', Varoma. Pak vložte nakrájenou zelenou papriku a feferonky. Přilijte 0,3 dl vody a duste 50', R1, "tlačítko se symbolem šipky", Varoma.

  5. Pak přidejte fazole a rajčata z konzervy (fazole i rajčata slijte z nálevu a opláchněte studenou vodou). Poduste dalších 5', R1, "tlačítko se symbolem šipky", 100C.

  6. Podávejte s chlebem nebo bagetou.