Potřebujete:
1 hlávku zelí
půl sklenice mléka
300 g pohanky
1 velkou cibuli
půl celeru
50 g sušených hřibů
1 l zeleninového vývaru
1 vejce
4 lžíce oleje
sůl a pepř
Postup:
Ze zelí odstraňte dlouhým špičatým nožem košťál a spařte ho v osolené vodě s mlékem. Listy rozeberte. U každého listu vodorovným pohybem ostrého nože přeřízněte střední silnou žilku.
Pohanku uvařte do poloměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmažte ji na oleji, až lehce zezlátne, a pak odstavte. Celer očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Předem namočené hřiby uvařte doměkka ve vodě, v níž se namáčely, nechte odkapat a nakrájejte nadrobno. Všechno dohromady smíchejte a dochuťte. Přidejte syrové vejce a ručně zpracujte.
Zeleninovou náplň položte na listy a ty dobře zaviňte. Zapékací misku vyložte zbývajícími listy a odřezky. Na ně položte plněné listy, zalijte je zeleninovým vývarem a odkryté vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte s bramborami nebo pečivem.