Potřebujete:
1,5 kg hovězí pečeně
75 g sušených hřibů
2 velké cibule
150 g másla
2 lžíce nasekaného kopru
1 lžíci strouhanky
1 lžíci mouky
1 sklenici suchého červeného vína
1 l vývaru
sůl a pepř
Postup:
Maso opláchněte, osušte a eventuálně zbavte šlach. Nakrájejte ho napříč vlákny na plátky vysoké 1 cm. Naklepejte z nich přibližně půlcentimetrové plátky. Osolte, opepřete a odstavte.
Předem namočené hřiby uvařte doměkka ve vodě, v níž se namáčely. Nechte okapat (vodu nevylévejte) a nadrobno nakrájejte. Cibule oloupejte, nadrobno nakrájejte a lehce osmažte spolu s hřiby na 2-3 lžících másla. Přidejte kopr a strouhanku a promíchejte.
Na každý plátek masa položte asi 1 lžíci náplně. Plátky stočte a oviňte bílou nití (nemusíte zavazovat, nitě budou držet). Vzniklé závitky osmažte na másle na vyšším ohni tak, aby maso ze všech stran zezlátlo a máslo se nestihlo připálit. Závitky uložte jeden vedle druhého do pekáče a posypejte lžící mouky. Přidejte víno, vývar z hřibů a zalijte bujonem tak, aby bylo celé maso ponořené. Duste na malém ohni, až bude maso měkké (přibližně 1,5 hodiny). Podávejte s pohankou.