Potřebujete:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku cukru
1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
2 vejce
3 lžíce medu
2 lžíce instantního kakaa
1 sáček kypřicího prášku do perníku
1 lžíci citronátu nebo kandovaného ovoce
1/2 lžičky mleté skořice
tuk na vymazání
hrubou mouku na vysypání formy
skořicový cukr
několik plátků jablek na ozdobení
Postup:
Oba druhy mouky, cukr, kakao, prášek do perníku a skořici promíchejte. Přidejte vejce, olej, med a vodu. Citronát smíchejte se strouhanými jablky a směs zapracujte do těsta.
Těsto nalijte do dobře vymazané a vysypané formy několik centimetrů pod okraj, nahrňte ho od středu směrem do okrajů a zvolna upečte. Hotovou bábovku vyklopte a ozdobte tenkými plátky jablek a skořicovým cukrem.