Potřebujete:
2 vepřové kotlety
olivový olej
100 ml červeného vína
1 lžíci rumu
1 lžíci medu
provensálské koření
drcenou barevnou pepřovou směs
sůl
400 g brambor uvařených ve slupce
2 lžíce másla
2 lžíce medu
Postup:
Maso jemně naklepejte, osolte a okořeňte. Potřete ho olivovým olejem a nechte 30 minut odpočinout. Potom každý plátek opečte z obou stran na olivovém oleji, přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali med a rum, a poduste doměkka.
Brambory oloupejte a rozkrájejte podélně na čtvrtky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nechte trochu zkaramelizovat. Do pánve nandejte brambory a za opatrného míchání je opečte do červena. Podávejte obložené tropickým ovocem.