Potřebujete:
750 g vykostěné vepřové pečeně
sůl
pepř
1 lžíci oleje
2 pomeranče
200 g oloupaných malých cibulek
2 kyselejší jablka
100 g medu
1 lžičku solamylu
Postup:
Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z jednoho pomeranče. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte. Po dvaceti minutách stáhněte teplotu na 180 °C a zvolna pečte doměkka.
Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak patnáct minut, dokud nejsou měkké, přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, vše přelijte medem a dvě minuty dopečte. Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče, ve které jste rozmíchali lžičku škrobové moučky, a promíchejte.