Potřebujete:
1,5 kg očištěného lososa
200 g rajčat
1 citron
rozmarýn
sůl
Marináda:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžíci balzamikového octa
1 lžíci sladké sójové omáčky
1 lžičku cukru
Postup:
Lososa ponechte v celku, pokapejte ho citronovou šťávou, osolte a vložte do zapékací mísy. Všechny přísady na marinádu dobře promíchejte a lososa touto směsí potřete. Mísu překryjte potravinovou fólií a rybu nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
Pak lososa obložte nakrájenými rajčaty, okořeňte rozmarýnem, vložte do vyhřáté trouby a pečte tak dlouho, dokud není měkký a na povrchu se neutvoří kůrčička. Hotovou rybu naporcujte a podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.