Mlsný týden: Broskvový koktejl s čokoládou

Vaření a recepty 17. prosince 2013

Broskve a čokoláda, to je kombinace pro mlsouny jako dělaná. Ještě když je ve formě koktejlu, je prostě "k sežrání".

Potřebujete:

500 g zralých broskví

2 lžíce moučkového cukru

1 lžíci citronové šťávy

250 ml ledové minerální vody bez příchutě

200 g bílého jogurtu

studenou čokoládovou omáčku

čerstvé lístky máty nebo meduňky

Postup:

  1. Broskve spařte, oloupejte, rozpulte, odstraňte pecky a nakrájejte na kousky. Vložte je do mixéru, přidejte citronovou šťávu, cukr, minerálku, jogurt (trochu si nechte na ozdobu) a dobře rozmixujte.

  2. Sklenice předem vychlaďte a nalijte do nich v pruzích po stěnách čokoládovou omáčku (trochu nechte stranou na ozdobu). Nemáte–li hotovou omáčku, rozehřejte ve vodní lázni 50 g čokolády na vaření se 2 lžícemi smetany. Do sklenic opatrně vlijte ovocný koktejl, ozdobte čokoládou, jogurtem a lístkem čerstvé máty nebo meduňky.