Potřebujete:
500 g zralých broskví
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíci citronové šťávy
250 ml ledové minerální vody bez příchutě
200 g bílého jogurtu
studenou čokoládovou omáčku
čerstvé lístky máty nebo meduňky
Postup:
Broskve spařte, oloupejte, rozpulte, odstraňte pecky a nakrájejte na kousky. Vložte je do mixéru, přidejte citronovou šťávu, cukr, minerálku, jogurt (trochu si nechte na ozdobu) a dobře rozmixujte.
Sklenice předem vychlaďte a nalijte do nich v pruzích po stěnách čokoládovou omáčku (trochu nechte stranou na ozdobu). Nemáte–li hotovou omáčku, rozehřejte ve vodní lázni 50 g čokolády na vaření se 2 lžícemi smetany. Do sklenic opatrně vlijte ovocný koktejl, ozdobte čokoládou, jogurtem a lístkem čerstvé máty nebo meduňky.