Potřebujete:
1 balení lasagní
250 g čerstvého ovoce (jahod, malin, borůvek apod.)
200 g hořké nebo mléčné čokolády
50 g krupicového cukru
50 g nastrouhané hořké čokolády
2 dl smetany
1 dl bílého vína
1 sáček vanilinového cukru
2 lžíce másla
trochu cukru a soli
Postup:
Lasagne uvařte v lehce oslazené a osolené vodě podle návodu na obalu. Hořkou nebo mléčnou čokoládu rozlámejte na kousky, rozehřejte ve vodní lázni a smíchejte se smetanou, až vznikne hustší hladká omáčka.
Do větší pánve nasypejte krupicový a vanilinový cukr a za stálého míchání ho rozehřejte. Přidejte máslo a víno a povařte, až vznikne hladká omáčka.
Uvařené těstoviny slijte, vložte je do horké omáčky v pánvi a krátce prohřejte. Na talíře pokládejte na sebe horké těstovinové pláty a ty proložte čerstvým nakrájeným ovocem. Vrchní plát přelijte teplou čokoládovou omáčkou, posypejte hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a hned podávejte.