Potřebujete:
3 bílky
3/4 šálku cukru krystal
1 lžičku kukuřičného škrobu
1 lžičku octa
1/2 šálku kokosu
na hrušky:
4 hrušky
1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto
1/4 šálku hnědého cukru
1 svitek skořice
4 hřebíčky
1 hvězdičku badyánu
na omáčku:
1 kokosovou čokoládu
100 ml šlehačky
1 ušlehanou šlehačku
kokos k posypání
Potřebujete:
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do něj postupně přidejte cukr. Na závěr zašlehejte škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimíchejte kokos. Pomocí lžičky utvořte ze vzniklé směsi čtyři kopečky, ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypněte, pootevřete ji a nechte v ní pusinky vychladnout.
Hrušky oloupejte a vložte do hrnce. Přidejte vodu, Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček a uvařte je do změknutí. Poté nechte vychladnout.
Čokoládu rozlámejte na menší kousky, zalijte ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) a umíchejte omáčku. Na každou pusinku dejte 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehačky, na ni položte hrušku a polijte ji teplou čokoládovou omáčkou. Na závěr posypejte kokosem a ihned podávejte.