Týden chuťovek: Kir Royal

Vaření a recepty 31. prosince 2013

Už víte, čím budete dnes večer "ťukat"? Jestli ještě váháte, pak byste měli rozhodně zvážit tuto variantu.

Potřebujete:

1 cl Crème de Cassis

Freixenet

kuličku hroznového vína na ozdobu

Postup:

  1. Do sklenice na sekt vlijte Crème de Cassis a pak velmi opatrně, nejlépe po stěně skleničky, dolijte sektem.

  2. Obě ingredience musejí zůstat oddělené, abyste dosáhli krásného, kontrastního efektu.

  3. Ozdobte kuličkou hroznového vína.  „Španělský sekt typu cava – Freixenet v kombinaci s likérem z černého rybízu je dokonalou harmonií aromatického rybízu a osvěžujících bublinek prvotřídního sektu,“ doporučuje toto neotřelé spojení Filip Jantač z Global Wines.