Potřebujete:
8 tenkých plátků z telecí kýty
1 plechovku nakládaného chřestu
několik lahůdkových cibulek s natí
1 lžičku hrubé mouky
vodu nebo vývar na podlití
olej
hrubě mletý pepř
sůl
Omáčka:
3 dl smetany
50 g nivy
1 lžíci másla
1 malou cibuli
2 lžičky hladké mouky
Postup:
Telecí plátky jemně naklepejte na prkénku pomoučeném hrubou moukou. Osolte je, opepřete, do každého zaviňte několik kousků chřestu a lahůdkové cibulky, maso stočte a závitky sepněte párátky. Vložte je do pánve s rozehřátým olejem, ze všech stran opečte a podlijte vodou nebo vývarem. Pánev přiklopte pokličkou a závitky ještě krátce poduste.
Hotové závitky uložte v teple a mezitím připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, zaprašte ji moukou a připravte světlou jíšku. Zřeďte ji smetanou, vmíchejte rozdrobenou nivu a krátce prohřejte. Závitky upravte na talíře, každou porci přelijte omáčkou a ihned podávejte.