Potřebujete:
8 plátků vepřového masa z kýty
8 plátků libovější anglické nebo uzené slaniny
4 oloupaná rajčata
1,5 dl drůbežího vývaru
2 lžíce olivového oleje
1 zelenou papriku
1 cibuli
1 lžíci rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
1 chilli papričku
1 lžíci červené papriky
sůl
Postup:
Maso z obou stran naklepejte, osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte plátky anglické slaniny, maso zaviňte a spíchněte párátky. Rolky opečte v rozpáleném oleji. Po šesti minutách maso vyjměte.
Ve výpeku opečte drobně nasekanou cibuli s česnekem. Pak vmíchejte na kostičky nakrájenou papriku a společně poduste. Přidejte nakrájená rajčata, rozdrobenou chilli papričku, mletou papriku a rajčatový protlak. Vše zalijte vývarem, promíchejte a pět minut povařte.
Nakonec do omáčky vložte masové rolky. Společně duste zhruba 30 minut. Podávejte s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.