Potřebujete:
2 menší vepřové panenky
300 g třešní (nebo višní)
2 lžíce oleje
25 g másla
1 citron
3 lžíce medu
2 šalotky
4 lžíce dezertního vína
1 lžičku škrobové moučky
1 lžičku drceného zeleného pepře
špetku chilli koření
sůl
Postup:
Panenky osolte, opepřete, potřete olejem a nechte chvíli rozležet. Maso opečte ze všech stran na rozehřáté, olejem potřené pánvi. Přendejte maso do zapékací mísy.
Na másle na pánvi velmi zlehka opečte nakrájenou cibulku a přidejte ji k masu společně s vypeckovanými třešněmi, medem, citronovou šťávou a vínem, podle chuti můžete přidat chilli nebo vločky pálivé papriky. Vložte do předehřáté trouby a při 200 °C pečte asi 30 minut (v polovině pečení snižte teplotu na 180 °C).
Měkké maso vyndejte, šťávu dolijte podle potřeby trochou vody a zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody nebo vína. Maso naporcujte, přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo různě upravenými bramborami.