Potřebujete:
1 polévkovou lžíci mouky
3/4 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky mletého pepře
500 g telecího pokrájeného na kostičky
2 polévkové lžíce másla nebo margarínu – rozdělit na polovinu
3 šálky krájené cibule
2 velké zelené papriky pokrájené na kousky
1/2 šálku červeného vína
2 plechovky (à 50 g) rajského protlaku
1/2 čajové lžičky pokrájeného rozmarýnu
500 g těstovin pappardelle
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a pepř. Přidejte maso a promíchejte, aby bylo dokonale obalené. V pánvi nechte rozpustit 1 polévkovou lžíci másla a přidejte telecí maso. Smažte 4 až 6 minut a vložte do misky.
Zbylou polévkovou lžíci másla rozpusťte, přidejte cibuli a smažte asi 2 minuty. Přidejte papriky a smažte do měkka. Pak přilijte víno, rajský protlak, vývar, rozmarýn a telecí. Zmírněte teplotu, přikryjte a nechte asi hodinu dusit. Sundejte pokličku a omáčku povařte dalších 15 až 20 minut. Ve velké míse smíchejte telecí s omáčkou a vařenými těstovinami.