Potřebujete:
150 g uzeného boku
3 cibule
2 plechovky loupaných rajčat
olivový olej
500 g těstovin
strouhaný ovčí sýr pecorino
1 pálivou papričku
špetku cukru
sůl
Postup:
Z uzeného boku odkrojte kůži a chrupavku, maso nakrájejte na 1 cm široké proužky a osmahněte na 2 lžících olivového oleje, aby se část tuku vysmahla.
Do pánve se špekem přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a smažte dosklovata na nízkém plamenu. Ochuťte ji pálivou papričkou a osolte. Pak přidejte 2 plechovky loupaných rajčat, a ty v pánvi částečně rozmačkejte vidličkou.
Do vařící osolené vody vložte těstoviny, občas zamíchejte a vařte „all dente“ zhruba 5–6 minut. Scezené těstoviny vhoďte do pánve s omáčkou, promíchejte a posypejte strouhaným parmazánem.