Potřebujete:
600 g vepřové panenky
8 plátků anglické slaniny
2 lžičky pikantní hořčice
2 lžičky kečupu
pár kapek tabasca
sůl
pepř
2 lžičky strouhanky
lžičku oregana
olej na pečení
citronovou šťávu z 1/2 citronu
1 menší bulvu řepy
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci balsamikového octa
pepř
větvičku rozmarýnu
paličku česneku
Postup:
Omytou neoloupanou řepu osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a balsamikovým octem. Pro vůni přidejte rozmarýnovou větvičku a pro chuť neoloupanou rozkrojenou paličku česneku. Pak řepu obalte alobalem a pečte v troubě zhruba hodinu při teplotě 200 °C.
Omytou a osušenou panenku nakrájejte na 8 stejně silných plátků a hřbetem ruky malinko poklepejte. Hořčici, kečup, sůl, pepř, promnuté oregano, tabasco a strouhanku umíchejte na kaši a tou polovinu plátků potřete. Druhým plátkem masa potřené plátky masa přiklopte a přitiskněte.
Každý medailonek pak obalte dvěma plátky slaniny a upevněte pomocí párátka. Medailonky pečte na rozehřátém oleji po obou stranách za občasného přelití výpekem. Výpek během pečení zjemněte citronovou šťávou