Potřebujete:
400 g polohrubé mouky
2,5 dl vlažné vody
2 lžíce sezamových semínek
25 g droždí
1 lžíci olivového oleje
1 lžičku mleté papriky
1/2 lžičky soli
špetku cukru
mouku na vál
1/2 vejce na potření
Masové placky:
600 g mletého masa
3 plátky toastového chleba
1 jarní cibulku
2 lžíce mléka
2 stroužky česneku
1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 malou chilli papričku
2 lžičky mletého kari
sůl
olej na pečení
Náplň:
4 rajčata
1 žlutou papriku
1/2 salátové okurky
1 červenou cibuli
8 listů salátu
4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
šťávu z 1/2 citronu
sůl
Postup:
Do mísy prosejte mouku, přidejte mletou papriku, sůl, cukr, rozdrobené droždí a vlažnou vodu a vypracujte hladké těsto. Vmíchejte do něj olej a nechte ho 40 minut kynout. V misce smíchejte mleté maso, sůl, po částech plátky chleba rozmočené v mléce, nakrájenou jarní cibulku a chilli papričku, kari, šťávu vymačkanou ze zázvoru a prolisovaný česnek. Směs nechte v chladničce 15 minut odstát.
Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny, každou rozválejte na pomoučeném válu na kulatou placku o průměru 20 cm, vždy po dvou je přeložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut kynout. Pak placky potřete vejcem rozšlehaným se dvěma lžícemi vody, posypte sezamem a pečte v troubě vyhřáté na 165 °C 15 minut dozlatova. Masovou hmotu rozdělte na 4 díly a rukama z nich utvořte placky. Vložte je do pánve vymazané olejem a pečte z každé strany asi 8 minut.
Pečivové placky podélně rozřízněte a spodní díly potřete majonézou smíchanou se smetanou, citronovou šťávou a solí. Obložte je listy salátu, kolečky rajčat, okurek a cibule, na ně rozložte masové placky, ty zakryjte kousky papriky a vrchními díly pečiva.