Potřebujete:
4 sýrové žemle
4 vejce
50 g šunky
1 cibuli
1 zelenou nebo červenou čerstvou papriku
2 rajčata
sůl
pepř
petrželku nebo pažitku
1 lžičku hořčice
3 lžíce kečupu
1 sladkokyselou okurku
kousek feferonky
40 g nastrouhaného tvrdého sýra
olej
4 listy salátu
Postup:
Na trošce oleje zpěňte nakrájenou cibuli, feferonku a šunku, přidejte na malé kostičky nakrájenou papriku a rajčata a poduste. Vmíchejte kečup, hořčici, nakrájenou okurku, osolte a opepřete.
V olejem potřeném lívanečníku usmažte 4 volská oka. Žemle rozkrojte, pokryjte salátem a zeleninovou směsí. Na ni položte vejce, posypte sýrem a zakryjte vrškem žemle.