Potřebujete:
140 g másla
250 ml mléka
špetku soli
150 g hrubé nebo polohrubé mouky
5 vajec
tuk na vymazání plechu
bonbony
Pařížská šlehačka:
250 ml šlehačky
50 g kakaa
100 g moučkového cukru
Poleva:
200 g moučkového cukru
2–3 lžíce silné kávy
Postup:
Do kastrolu vložte máslo, přilijte mléko, osolte špetkou soli a dejte vařit. Po chvíli kastrol odstavte, do mléka nasypejte mouku a za stálého míchání suroviny spojte v celistvou hmotu, která se odlepuje od stěn a dna kastrolu. Odstavte z plamene, nechte mírně vychladnout a postupně vmíchejte vejce. Stále šlehejte, až je směs hladká a lehká.
Hotovou směs dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou koncovkou a na tukem vymazaný plech stříkejte mušle. Vložte do vyhřáté trouby a pečte, nejprve v hodně horké troubě, poté její příkon zmírněte a dopékejte pouze v mírně vyhřáté troubě.
Rozmíchejte ingredience na šlehačku, svařte a uložte do chladu. Pak šlehačku vyšlehejte.
Po vychladnutí mušle rozkrojte a naplňte pařížskou šlehačkou, místo perly vložte bonbon. Ozdobte kávovou polevou.