Potřebujete:
4 porce filetů mořských ryb
600 g rajčat
1 cibuli
2 stroužky česneku
lžičku cukru
sůl
drcený pepř
hrst bazalky
lžíci citronové šťávy
4 lžíce olivového oleje
30 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
Postup:
Porce ryb potřete citronovou šťávou, osolte a opepřete. Rajčata spařte a oloupejte. Na třech lžících oleje zpěňte drobně nakrájenou cibuli, pak vmíchejte na kostky nakrájená rajčata i se šťávou, poduste do částečného zahoustnutí, vmíchejte cukr, jemně nasekanou bazalku, podle chuti osolte a opepřete.
Pekáček vytřete olejem a naskládejte do něj ryby, zalijte je rajčaty, posypejte hrubě nastrouhaným sýrem a vložte do předehřáté trouby. Zvolna pečte asi 20–30 minut.