Potřebujete:
400 g listového těsta
4 sýry typu camembert
4 malé červené cibule
3 menší žampiony
4 lžíce bílého vína nebo vody
2 lžíce tekutého medu
nať z jedné lahůdkové cibulky
1 vejce
1 lžíci olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
sůl
mletý pepř
snítku tymiánu
hladkou mouku na rozválení těsta
Postup:
Cibule nakrájené na kroužky zvolna opékejte v oleji zhruba 10 minut. Potom přilijte ocet, víno nebo vodu, přidejte tymián a duste bez poklice ještě chvíli, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Pak vyjměte tymián a do směsi vmíchejte med. Ochuťte vše pepřem a nechte chladnout.
Sýry rozkrojte napolovic. Na spodní část rozdělte plátky žampionů a nakrájenou cibulovou nať. Sýry opět spojte. Pomocí hladké mouky rozválejte listové těsto na plát o síle 2 mm. Rozkrojte ho na čtyři čtverce. Do středu každého dejte nadívaný sýr. Pak spojte čtyři cípy těsta nad sýrem do tvaru měšce a dobře je k sobě přitlačte.
Měšce přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Posypejte solí a pepřem. Vložte do trouby a zprvu pečte při 200 °C. Asi po 5 minutách příkon tepla zmírněte na 190 °C. Při této teplotě upečte měšce dozlatova. Podávejte horké nebo studené s pikantní cibulí.