Potřebujete:
4 porce bílé tresky (čerstvé nebo mražené)
2 lžíce olivového oleje
mořskou sůl
drcený černý pepř
1 lžíci citronové šťávy
40 g sardelového másla (sardelová pasta nebo sardelka utřená s máslem)
150 g kečupu
hrst zelené petrželky
Postup:
Porce tresky (mraženou nechte předem rozmrazit a dobře ji osušte) osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a nechte chvíli v chladu rozležet. Pak maso rychle opečte na rozehřáté pánvi potřené olejem.
Přendejte ho do pekáčku, porce potřete sardelovým máslem, přelijte kečupem (podle chuti zvolte sladký nebo pálivý) a posypejte drobně nasekanou zelenou petrželkou. Zvolna pečte v předehřáté troubě 10–15 minut. Podávejte s bramborami nebo pečivem.