Potřebujete:
240 g hladké mouky
120 g másla
120 g cukru
1 a 1/2 vejce
40 g drcených mandlí
30 g světlých rozinek
0,4 dl irské whisky
špetku strouhané nebo kandované citronové kůry
špetku soli
bílou čokoládovou polevu na ozdobení
Postup:
Cukr vyšlehejte v míse se změklým máslem do pěny, přimíchejte vejce, whisky a sůl. Přidejte jemně nakrájené rozinky, mandle, citronovou kůru a na závěr vmíchejte mouku. Vypracujte pevné těsto, z něj vytvořte váleček o průměru asi 3 cm, zabalte do fólie a nechte chvilku odležet.
Pak váleček nakrájejte na plátky silné asi 2 cm, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a upečte je dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečené hrudky ihned sundejte z plechu, až vychladnou, ozdobte je linkami rozehřáté bílé polevy a nechte zaschnout.