Týden se sv. Patrikem: Svíčková na whisky a pepři

Vaření a recepty 16. března 2014

Svíčková doplněná whisky, pepřem a worcesterem, to je chuťový sen každého gurmána. A kupodivu ani proces vaření není nijak zvlášť složitý!

Potřebujete:

600 g svíčkové

sůl

drcený barevný pepř

lžíci pomerančového pepře

lžičku worcesterské omáčky

100 ml oleje

50 ml whisky

bylinky (petrželka, tymián, rozmarýn)

Postup:

  1. Svíčkovou lehce naklepejte a vložte do hlubší misky, osolte, opepřete lžící drceného barevného pepře a lžící pomerančového pepře. Přidejte worcesterskou omáčku, olej, whisky a hrst nasekaných bylinek. Maso důkladně obalte směsí a nechte několik hodin v chladu rozležet (nejlépe do druhého dne).

  2. Po odležení maso položte na roztopený gril a ze všech stran zprudka opékejte asi 2–3 minuty. Dejte ho dál od tepla a zvolna dopečte 15–30 minut podle toho, jak moc ho chcete mít propečené. Pak maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými bramborami, zeleninovým salátem a různými steakovými omáčkami.