Potřebujete:
600 g svíčkové
sůl
drcený barevný pepř
lžíci pomerančového pepře
lžičku worcesterské omáčky
100 ml oleje
50 ml whisky
bylinky (petrželka, tymián, rozmarýn)
Postup:
Svíčkovou lehce naklepejte a vložte do hlubší misky, osolte, opepřete lžící drceného barevného pepře a lžící pomerančového pepře. Přidejte worcesterskou omáčku, olej, whisky a hrst nasekaných bylinek. Maso důkladně obalte směsí a nechte několik hodin v chladu rozležet (nejlépe do druhého dne).
Po odležení maso položte na roztopený gril a ze všech stran zprudka opékejte asi 2–3 minuty. Dejte ho dál od tepla a zvolna dopečte 15–30 minut podle toho, jak moc ho chcete mít propečené. Pak maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými bramborami, zeleninovým salátem a různými steakovými omáčkami.