Potřebujete:
6 vajec
1 červenou papriku
1 malou cuketu
1/2 lilku
2 dl smetany (12%)
100 g oliv bez pecek
40 g másla
4 lžíce olivového oleje
4 lístky šalvěje
1 stroužek česneku
špetku tymiánu
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup:
Zeleninu opláchněte, zbavte nejedlých částí a nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte lilek. Přidejte papriku a po chvíli i cuketu a krátce opečte. Směs osolte, opepřete, přidejte jemné plátky česneku, tymián a jemně nakrájenou šalvěj, promíchejte a odstavte z ohně.
Zapékací mísu vytřete tence máslem. Zbylé máslo rozehřejte na pánvi, přilijte vejce rozšlehaná se smetanou a trochou soli a za stálého míchání je nechte částečně srazit. Přidejte olivy a opečenou zeleninu a směs naplňte do vymazané mísy. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 160 °C.
Hotovou frittatu vyjměte z trouby, nechte alespoň 10 minut odpočinout a teprve pak ji ostrým nožem nakrájejte a podávejte. Výborná je i studená.