Potřebujete:
500 g těstovin (dlouhé nudle, špagety atd.)
300 g mletého hovězího masa
1 cibuli
2 mrkve
3 stroužky česneku
1 rajčatový protlak
1 konzervu loupaných rajčat
1 lžičku sladké mleté papriky
1 lžičku oregana
1 lžičku bazalky
špetku tymiánu
kostku zeleninového bujonu
150 ml červeného vína
4 lžíce olivového oleje
1 naťovou cibulku
12 třešňových rajčat
sůl
pepř
tvrdý sýr na posypání (parmazán, pecorino)
Postup:
Na oleji zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte na plátky nakrájený česnek, mleté maso a ještě opečte. Vmíchejte mletou papriku a ostatní koření, rozdrobenou kostku bujonu, protlak, loupaná rajčata a víno. Promíchejte a velmi zvolna duste, až omáčka zhoustne.
Do směsi vmíchejte na kolečka nakrájenou naťovou cibulku a překrájená třešňová rajčata, podle chuti sůl a již jen krátce prohřejte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, scezené rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a posypejte nastrouhaným sýrem a bazalkou.