Potřebujete:
200 g hladké mouky
200 g Hery
125 g Lučiny
1 velký fenykl
2 lžíce olivového oleje
špetku strouhané citronové kůry
sůl
nasekaný kopr na posypání
200 g mražených krevet
1 menší cuketu (200 g)
1 menší cibuli
2 dl zakysané smetany
1 dl vývaru
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce oleje
1 lžíci hladké mouky na poprášení ragú
Postup:
Fenykl očistěte, nať nakrájejte najemno a vložte do mísy. Bulvu očistěte, nakrájejte na drobné kostičky a v hlubší pánvi orestujte na oleji se solí a citronovou kůrou doměkka. Přidejte k nati do mísy a po prochladnutí vmíchejte hladkou mouku, Heru a Lučinu, vše promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
Připravte si krevetové ragú. Drobně nakrájenou cibuli zesklovaťte na oleji, poprašte ji moukou, orestujte a zalijte studeným vývarem. Směs rozšlehejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte protlak a smetanu, osolte a vařte asi 10 minut do zhoustnutí. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, šťávu z rozmrzlých krevet a dále vařte asi 5 minut. Na závěr přidejte krevety a vše nechte krátce přejít varem.
Z odleželého těsta utvořte menší knedlíčky, vložte je do zprudka se vařící osolené vody, zmírněte teplotu a vařte zvolna asi 8 minut. Na talíře rozdělte teplé krevetové ragú, přidejte odkapané knedlíčky a doplňte je čerstvým koprem.