Potřebujete:
3 žloutky (bílky použijete na zdobení)
1 kg hladké mouky
500 g Hery máslová příchuť
250 g moučkového cukru
Na krém:
250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 g pistácií
100 g bílé čokolády
100 g kondenzovaného slazeného mléka
Postup:
Veškeré suroviny na těsto spojte a uhněťte hladké těsto, to dejte přes noc vychladit. Poté vyválejte cca 5 mm tlustý plát a vykrájejte z něj vejčité tvary. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 ° C asi 10 minut.
Připravte si krém. Vyšlehejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmíchejte najemno nasekané pistácie. Krémem spojte vždy dva tvary vajec.
Připravte si bílkovou polevu. Podle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut. Stěrkou pak vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru. Polevu rozdělte na dvě poloviny, jednu z nich dobarvěte vodou ředěnou potravinářskou barvou. Slepená vejce polijte barevnou polevou, a až zaschnou, dozdobte je bílkovou polevou dle fantazie.