Potřebujete:
2 malá kuřata
30 g másla
tenké plátky prorostlé slaniny
bylinky
sůl
Na nádivku:
1 cibuli
100 g uzeného bůčku
2 žloutky
2 nakrájené housky
petržel
mladé kopřivy
100 ml smetany
pepř
sůl
Postup:
Uzený bůček a housky nakrájejte na kostičky. Cibuli, petržel a kopřivy nasekejte nadrobno. Nakrájenou housku pokropte smetanou a důkladně promíchejte s ostatními surovinami.
Touto nádivkou naplňte vykuchaná a prosolená kuřata. Na kuřata položte plátky prorostlé slaniny a okořeňte čerstvými bylinkami. Břišní otvor zašijte a dejte péct do trouby na másle při 200 °C 50–60 minut.
Podávejte s pečenými bramborami nebo mladou zeleninou uvařenou v páře.