Potřebujete:
400 g černých fazolí
400 g hovězího krku nebo plece
150 g uzeného masa
150 g kuřecích stehen
100 g vepřové klobásy
2 rajčata
2 pomeranče
1 sladkou bramboru (batátu)
1 čajot (zeleninu chayote prodává např. Tesco, lze ji nahradit kedlubnou)
1 cibuli
2 plátky slaniny
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 malou chilli papričku
2 bobkové listy
čerstvě drcený pepř
sůl
Postup:
Fazole propláchněte a namočte přes noc ve studené vodě. V těžkém kastrolu zahřejte olej a opečte na něm na kousky nakrájené hovězí maso. Přidejte oloupanou a na kroužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, fazole i s vodou, ve které byly namočené, a nakrájená rajčata. Přimíchejte chilli papričku, šťávu z jednoho pomeranče, špetku strouhané pomerančové kůry, pepř a bobkový list, osolte a vařte 40 minut.
Pak na pánvi rozpusťte nakrájenou slaninu, přidejte na kousky nakrájené uzené, kuřecí stehýnka a klobásu. Vše opečte, přidejte do kastrolu se zeleninou a nechte dusit. Když je maso téměř měkké, přidejte na kostičky nakrájenou sladkou bramboru a čajot, dál duste doměkka a podávejte ozdobené zbylým pomerančem.