Potřebujete:
zadek králíka (zadní běhy a hřbet)
100 g slaniny
4 stroužky česneku
1 lžíci provensálského koření
sůl
pepř
10 malých cibulek
3 stonky řapíkatého celeru
3 mrkve
1 červenou papriku
Postup:
Polovinu slaniny nakrájejte na klínky, stroužky česneku na poloviny. Králíka prošpikujte slaninou a česnekem. Vložte ho do pekáčku s drobně nakrájenou zbylou slaninou a posypte ho provensálským kořením. Přidejte oloupané cibulky, králíka podlijte troškou vody nebo zeleninovým bujonem, zakryjte poklicí a pečte zvolna asi hodinu.
Pak přidejte očištěný nakrájený celer, mrkev a papriku a odkryté dopečte dozlatova (asi půl hodiny). Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s bramborami.