Farmářský týden: Vepřová pečeně plněná omeletou

Vaření a recepty 17. dubna 2014

Uznáváme, že tento recept je již pro zkušenější kuchaře a kuchařky, ale garantujeme vám, že stojí za tu námahu!

Potřebujete:

500 g vepřového masa bez kosti

1 malou mrkev

asi 50 g cukety

2 vejce

2 lžíce másla

3 lžíce oleje

1 lžíci sójové omáčky

1 lžičku rajského protlaku

2 lžičky grilovacího koření

sůl

Postup:

  1. Mrkev a cuketu očistěte, nakrájejte na malé kostičky, krátce povařte v osolené vodě a nechte okapat. Vejce rozšlehejte se solí a vlijte na olejem vytřenou rozehřátou pánev. Těstíčko posypte zeleninou a usmažte omeletu.

  2. Maso omyjte, osušte, rozkrojte na plát, osolte a naklepejte. Na maso položte omeletu a stočte do rolády, kterou převážete provázkem. Na pekáčku na rozpáleném oleji roládu opečte ze všech stran.

  3. Rajský protlak smíchejte se sójovou omáčkou a grilovacím kořením, směsí potřete maso, podlijte troškou vody a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte. Po 10 minutách teplotu snižte na 180 °C a roládu upečte doměkka. Často podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Hotovou roládu nechte úplně vychladnout, nakrájejte ji na úhledné plátky a podávejte s pečivem a zeleninou.