Potřebujete:
1 velký lilek
3 cukety
3 papriky
3 jarní cibulky
4 vejce natvrdo
4 rajčata
svazek bazalky
1 lžičku tabasca
balzamikový ocet
řepkový olej
pepř
sůl
Postup:
Omytý, neloupaný lilek nakrájejte podélně na třímilimetrové plátky a osmahněte v teflonové pánvi na trošce řepkového oleje po obou stranách. Natvrdo uvařená vejce rozmixujte s bazalkou a ochuťte balzamikovým octem.
Cukety, papriky a cibuli nakrájejte nadrobno a poduste asi 8 minut v pánvi na oleji. Přidejte lžičku tabasca a po vychladnutí promíchejte s vejci a bazalkou. Bábovkovou formu vyložte plátky osmahnutého lilku a poklaďte dokola zeleninovou náplní, okraje lilku přehněte přes náplň tak, aby po vyklopení z formy vznikl věnec. Nechte asi 4 hodiny odležet v chladu, vyklopte na servírovací talíř a střed věnce ozdobte čerstvými rajčaty s bazalkou.