Potřebujete:
150 g vepřové vykostěné pečeně
250 g meruněk
1 lžíci koření na čínu (skořice, badyán atd.)
2 lžíce jemně nasekané zelené petrželky
sůl
2 lžíce řepkového oleje
lžíci hotové světlé jíšky
Postup:
Vepřové maso ostrým nožem prořízněte na plát. Maso osolte, opepřete, posypte kořením a petrželkou. Naskládejte na něj vypeckované meruňky, stočte do rolády a omotejte pevnou nití.
Na pánvi rozehřejte řepkový olej, maso na něm ze všech stran opečte, přendejte ho do pekáčku a posypte ještě troškou petrželky a kořením. Podlijte trochou vody a při 180 °C zvolna pečte 45 minut. Šťávu zahustěte jíškou a maso nakrájejte na plátky. Podávejte s meruňkovo-rozinkovou rýží.