### Potřebujete:
500 g vepřových jater
2 cibule
olej
150 g slaniny
3 vejce
paštikové koření
sádlo na vymazání hrnku
pepř
sůl
Paštikové koření:
3 g hřebíčku
3 g muškátového oříšku
1,5 g pepře
1,5 g tymiánu
1 bobkový list
### Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Syrová odblaněná játra nakrájená na proužky společně s osmahnutou cibulí umelte dvakrát na strojku na maso.
Játra přendejte do mísy, přidejte vejce, nakrájenou slaninu, nasekané a namleté koření, osolte a vše vyšlehejte metličkou. Do sádlem vymazaného většího hrnku nalijte játrovou směs asi do ¾. Vařte na páře asi 2 hodiny.
Vychladlou paštikou plňte košíčky z listového těsta a podávejte jako předkrm.