Tip na večeři: Jednoduchá paštika

Vaření a recepty 26. července 2020

Kdo říká, že udělat si sám doma paštiku musí být věda? Tuhle "sfouknete" skoro bez námahy.

### Potřebujete:

500 g vepřových jater

2 cibule

olej

150 g slaniny

3 vejce

paštikové koření

sádlo na vymazání hrnku

pepř

sůl

Paštikové koření:

3 g hřebíčku

3 g muškátového oříšku

1,5 g pepře

1,5 g tymiánu

1 bobkový list

### Postup:

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Syrová odblaněná játra nakrájená na proužky společně s osmahnutou cibulí umelte dvakrát na strojku na maso.

  2. Játra přendejte do mísy, přidejte vejce, nakrájenou slaninu, nasekané a namleté koření, osolte a vše vyšlehejte metličkou. Do sádlem vymazaného většího hrnku nalijte játrovou směs asi do ¾. Vařte na páře asi 2 hodiny.

  3. Vychladlou paštikou plňte košíčky z listového těsta a podávejte jako předkrm.