Potřebujete:
300 g kuřecího vykostěného masa
sůl
pepř
1 lžíci sherry
3 lžíce sójové omáčky
200 g mrkve
200 g brokolice
100 g pórku
1 kedlubnu
100 g hrášku nebo fazolek
250 g rýžových nudlí
250 ml zeleninového vývaru
2 lžičky solamylu
1 lžíci citronové šťávy
1 rovnou lžičku cukru
3 lžíce oleje
Postup:
Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, polijte sherry, sójovou omáčkou, lžící oleje, promíchejte a nechte rozležet. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky, brokolici rozeberte na růžičky.
Rýžové nudle připravte podle návodu a nechte okapat. V pánvi rozehřejte část oleje, vsypejte maso a opékejte asi 3 minuty, pak vmíchejte zeleninu, nepatrně podlijte vodou a ještě 2–3 minuty zvolna vařte. Ve vývaru rozmíchejte sójovou omáčku, citronovou šťávu, cukr a solamyl, nalijte do pánve a půl minuty povařte. Přidejte okapané nudle a zlehka je promíchejte s masovou směsí.