Potřebujete:
4 kuřecí prsíčka
1/2 mraženého špenátového protlaku
8 plátků anglické slaniny
1 menší cibulku
1 stroužek česneku
1 lžičku majoránky
1 žloutek a 1 celé vejce
3–4 lžíce polohrubé mouky
100 ml mléka na těstíčko
1 kg brambor
2 lžíce másla
mléko
sůl
pepř
strouhanku na obalení
olej na smažení
Postup:
Cibulku nasekejte najemno a osmahněte na lžíci oleje. Přidejte špenát a za občasného míchání nechte vyvařit tekutinu. Přidejte k němu žloutek a nechte ho srazit. Hmotu osolte, opepřete, ochuťte majoránkou a rozetřeným česnekem a nechte ji vychladnout.
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Z masa nakrájejte 8 plátků a rozklepejte je do tenkých řízků. Každý plátek osolte a položte na něj plátek slaniny. Každý řízek natřete špenátovou nádivkou, sviňte a zajistěte párátkem.
Rozšlehejte vejce s mlékem a moukou na vláčné těstíčko, trošku osolte. Každou ruličku masa obalte v těstíčku, nechte okapat a obalte ve strouhance. Závitky osmažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Horké brambory rozšlehejte s máslem a horkým mlékem na hladkou kaši. Podávejte s hlávkovým nebo okurkovým salátem.