Pivní týden: Kapr pečený na pivu

Vaření a recepty 5. května 2014

Začíná sezona různých festivalů a venkovních zábavních akcí, které se prezentují nejen kulturními zážitky, ale také těmi gastronomickými. A jaké by to byly slavnosti piva, kdyby se na nich lahodný mok nesnoubil s báječnou tradiční českou kuchyní?

Potřebujete:

1 kapra

200 g másla

500 ml piva 12°

hladkou mouku

3 stroužky česneku

sladkou mletou papriku

sůl

Postup:

  1. Kapra vykuchejte a naporcujte. Každou porci potřete česnekem rozetřeným se solí. Mouku dobře promíchejte s mletou paprikou a obalte v ní jednotlivé kousky masa.

  2. Pekáček vytřete máslem, naskládejte do něj porce ryby kůží nahoru, poklaďte je hojně plátky másla a vše zalijte pivem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, po chvíli teplotu snižte na 180 °C a kapra upečte doměkka.

  3. Podávejte s pečenými bramborami a čerstvým salátem.