Potřebujete:
Na sněhové pláty:
5 ks bílků – žloutky využijete na krém
200 g krupicového cukru
200 g krupicového cukru na rozvar
100 ml vody
nahrubo nasekané ořechy
Krém:
750 ml smetany
200 g cukru
80 g kukuřičného škrobu
5 ks žloutků
150 g tuku
Postup:
Bílky s cukrem vyšlehejte do pevného sněhu. V průběhu šlehání nechte vařit cukrový rozvar. Cukr s vodou dejte vařit na 120 °C. Horký rozvar přilijte za stálého šlehání k bílkům a dále šlehejte do opětovného ztuhnutí. Pomocí stěrky, případně sáčku rozetřete na plech s pečicím papírem jednotlivé pláty, posypte je ořechy a dejte pocukrované moučkovým cukrem péct na 160 °C cca 20 minut.
Připravte si krém. V části studené smetany rozmíchejte škrob a zbylou smetanu dejte vařit. Po dosažení varu přidejte cukr, rozmíchaný škrob a nechte dobře provařit. Nakonec do vařící směsi přidejte žloutky a ještě asi minutu provařte. Dobře míchejte, aby se žloutky nesrazily. Poté nechte vychladnout a vyšlehejte s tukem. Vychladlé pláty spojte krémem a jednotlivé vrstvy proložte ovocem a čokoládou podle chuti.