Potřebujete:
listové těsto
1 pistáciový pudink
200 g cukru krupice
500 ml mléka
500 ml smetany
250 g rostlinného tuku
50 g nepražených pistácií
Postup:
Listové těsto vyválejte na moučkovém cukru do tenkého plátu, ten pečte na 180 °C ve vyhřáté troubě cca 30 minut. Plát musíte péct zatížený dalším plechem, aby těsto nenaskočilo. Upečený plát rozkrojte na 3 stejně velké pásy.
Mléko přiveďte k varu a přidejte pudink rozmíchaný v troše studené vody. Vařte asi 10 minut, poté přidejte cukr. Ještě mírně provařte a odstavte z ohně. Hotový pudink nechte v pokojové teplotě vychladnout a zašlehejte rostlinný tuk a nasekané pistácie.
Hotovým krémem spojte jednotlivé listové pláty a dejte dobře vychladit. Poté nakrájejte na jednotlivé porce a dozdobte třeba jahodou.