Jak si vybrat nejlepší tuk?

Vaření a recepty 11. 6. 2014
Témata

jídlo tuky vaření

Senzorické hodnocení potravin obvykle provádí odborní pracovníci v senzorické laboratoři. My jsme ho provedli ve spolupráci s kuchařem MICHALEM NIKODEMEM z kuchařské školy Ola Kala, protože chuť a vůně předurčují jednotlivé tuky k použití do konkrétních pokrmů. Velkou pozornost je nutné věnovat i tepelné stabilitě tuku a tudíž jeho vhodnosti pro tepelnou úpravu potravin (dušení, pečení či smažení).

7. SÓJOVÝ OLEJ

oleje
zdroj: Thinkstockphotos.com

Je vhodný na používání v teplé i studené kuchyni. Díky své „obilné“ chuti a vůni je velmi vhodný na přípravu dezertů.

  • Michal Nikodem: „Nepoužívám ho, protože je moc drahý.“