Potřebujete:
200 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
70 g umletých loupaných mandlí
1 lžičku citronové kůry
špetku mletého kardamomu
2 žloutky
Krém:
30 ml smetany ke šlehání
1 lžíci moučkového cukru
1 lžíci instantní kávy
100 g čokolády
Zdobení:
50 ml pomerančové zavařeniny
50 g nasekaných mandlí
Postup:
Z uvedených surovin vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte rozležet. Pak ho vyválejte na cca 5 mm silný plát, vykrájejte malá kolečka, zvolna je upečte a nechte vychladnout.
Ve vařící smetaně rozpusťte lžíci moučkového cukru a lžíci instantní kávy, přidejte nalámanou čokoládu na vaření a za stálého míchání rozpusťte ve vodní lázni. Krémem slepte zchladlá kolečka, potřete je tence rozehřátou pomerančovou zavařeninou a posypte nasekanými mandlemi.