Potřebujete:
150 g mladého zelí
200 g hladké kukuřičné mouky
1 lžičku soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sezamových semínek
1 chilli papričku
1/4 lžičky čerstvého očištěného zázvoru
2 lžíce arašídového oleje
řepkový olej na smažení
Omáčka:
1 svazek čerstvého koriandru
2–3 stroužky česneku
2–3 lžíce bílého jogurtu
1 velkou cibuli
sůl
Postup:
Zelí nakrájejte na nudličky, smíchejte s polovinou soli a nechte asi 20 minut odstát. Potom zelí dobře vymačkejte, vložte do mísy a přidejte mouku, koření, arašídový olej, semínka, nasekaný zázvor, zbytek soli a semínek zbavenou a nasekanou feferonku. Vše dobře promíchejte, podle potřeby zřeďte vodou a nechte odstát 10–15 minut. Tvarujte malé placičky a smažte je z obou strana na rozpáleném řepkovém oleji.
Nasekaný zelený koriandr smíchejte s prolisovaným česnekem, rozšlehaným jogurtem a nasekanou cibulí, osolte a omáčku podávejte k placičkám.