Potřebujete:
500 g brambor vařených ve slupce
150 g červené čočky
120 g polohrubé mouky
4 jarní cibulky
1 lžičku kari
1 lžičku čerstvě drceného koriandru
sůl
řepkový olej
Omáčka:
80 g opraných listů špenátu
1 cibuli
1,5 dl zakysané smetany
1,5 dl bílého jogurtu
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky nakrájené chilli papričky (nebo špetku červené kari pasty)
sůl
Postup:
Čočku nasypte do vroucí vody a zvolna ji povařte asi 10 minut. Pak čočku sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na oleji. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, chilli a nakrájenou nať jarních cibulek (bílé části použijte do bramboráků) a krátce opečte. Na závěr přidejte nakrájené listy špenátu a míchejte, dokud špenát nezměkne. Směs přeložte do misky a nechte vychladnout.
Studené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, kari, uvařenou čočku a koriandr, osolte a opatrně promíchejte. Bílé části cibulek očistěte a nakrájejte podélně na čtvrtky. Z připraveného těsta utvořte 8 placek o průměru asi 10 cm, do každé vmáčkněte dvě čtvrtky cibulek a placky opečte z obou stran v pánvi na oleji dozlatova. Do podušeného vychladlého špenátu přimíchejte jogurt se smetanou, omáčku podle chuti přisolte a podávejte ji s horkými bramboráky.