Potřebujete:
250 g kulaté rýže
500 g zeleného chřestu
1 kostku zeleninového bujónu
špetku šafránu
4 lžíce řepkového oleje
1 malou feferonku
šalotku
200 ml bílého vína
50 g parmazánu
sůl
pepř
Postup:
Rýži vyperte a nechte dobře odkapat. Do vroucí osolené vody vložte očištěný a na kousky nakrájený chřest a kostku zeleninového bujónu. Vařte 5 minut a odstavte, chřest vyndejte a do vývaru přidejte špetku šafránu.
V kastrole zpěňte na oleji drobně nakrájenou šalotku, nakrájenou čerstvou malou feferonku, přidejte rýži a lehce, za stálého míchání opečte. Rýži zalijte bílým vínem, vařte a míchejte, až se víno vstřebá. Dál podlévejte vývarem a vařte doměkka, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte do rizota chřest a jemně nastrouhaný parmazán a vše krátce prohřejte.