Potřebujete:
500 g chřestu
300 g listového těsta
200 g mozzarelly
50 g parmazánu
4 vejce
mletý barevný pepř
sůl
pažitku
Postup:
Chřest vložte do vroucí osolené vody a povařte asi 4 minuty. Sceďte ho, vychlaďte a nakrájejte na kousky. Rohlík natrhejte a rozmixujte. Listovým těstem vyložte koláčovou formu nebo plech i s okrajem, posypte rozmixovaným rohlíkem a na něj rozložte chřest.
Po obvodu zakryjte chřest mozzarellou nakrájenou na plátky. Vejce rozklepněte do misky, přidejte sůl, pepř a lehce je rozmíchejte. Nalijte je stejnoměrně na koláč a střed posypejte parmazánem.
Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 30–40 minut. Hotový koláč můžete posypat pažitkou a hoblinkami parmazánu.