Špenátový týden: Zapečené knedlíkové lasagne

Vaření a recepty 3. června 2014

Lasagne tak trochu "po česku" s houskovým knedlíčkem. Ovšem nenechte se mýlit, pochutnáte si na nich ohromně!

Potřebujete:

1 šišku hotového houskového knedlíku

1 konzervu sterilovaných drcených rajčat

400 g nastrouhaného sýru (mozzarelly na zapékání nebo eidamu)

300 g mraženého špenátového protlaku

3 dl smetany

2 – 3 stroužky česneku

mletý pepř

sůl

olej na vymazání

strouhanku na vysypání formy

Postup:

  1. Knedlík nakrájejte na kolečka a třetinu rozložte na dno vymazané a vysypané kulaté zapékací formy. Pokapejte je třetinou smetany a posypte pětinou sýru. Z rozmrzlého špenátu vymačkejte přebytečnou vodu, osolte ho, opepřete a rozložte na sýr.

  2. Posypte ho další pětinou sýru a přidejte další vrstvu knedlíků. Pokapejte je další třetinou smetany, posypte pětinou sýru a přidejte vrstvu drcených rajčat, která jste předem ochutili drceným česnekem, solí a pepřem.

  3. Zasypte je další pětinou sýru, poklaďte vrstvou zbylých knedlíků, ty posypte zbylým sýrem a zalijte zbylou smetanou. Vše vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 30 – 40 minut dozlatova.