Potřebujete:
100 g srnčího nebo jeleního masa z kýty, plece nebo hřbetu
100 g slaniny
sůl
3 lžíce oleje
2 cibule
šálek nastrouhané kořenové zeleniny - mrkev, petržel, celer
2 - 3 lžičky koření
1 lžíci hladké mouky
1 lžíci másla
Postup:
Maso prošpikujte částí slaniny, zbytek nakrájejte a s přidáním oleje rozškvařte. Přidejte osolené maso a po všech stranách ho opečte. Pak do tuku vsypte drobně nakrájenou cibuli, osmahněte, přidejte nastrouhanou zeleninu a rovněž ji opečte.
Maso posypte kořením, podlijte vodou nebo vývarem z masoxu, vložte do trouby a za občasného přelití vypečenou šťávou a obrácení upečte doměkka. Měkké maso vyjměte a nechte v teple. Vypečenou šťávu zahustěte moukou, povařte a zjemněte máslem.
Můžete rovněž přilít i sklenku koňaku. Pak ještě krátce povařte a podávejte s brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Jako přílohu volte houskové knedlíky nebo opečené brambory a samozřejmě pivo.